MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Verkeersmarkt

20 augustus 2020 Locatie VMBO-VAKschool

Alle eersteklassers hebben vandaag verkeerseducatie gehad tijdens de jaarlijkse verkeersmarkt. Heel veel van onze nieuwe leerlingen komen op de fiets naar school. Omdat ze nu actiever deelnemen aan het verkeer, is het belangrijk dat ze zich bewust zijn van de verkeersregels en weten wat ze zelf kunnen doen om veilig deel te nemen aan het verkeer. Daar draagt de verkeersmarkt aan bij. In en rondom de school vonden er verschillende activiteiten plaats. Deze werden verzorgd door organisaties die betrokken zijn bij verkeersveiligheid. Voorbeelden zijn dodehoekprobleem, alcoholparcours, oog- en reactietest, verkeersquiz en een remdemo.

Leren door te ervaren

De verkeersmarkt wordt ieder jaar voor de eerstejaars leerlingen gehouden. Het doel van de markt is om de leerlingen te laten zien en ervaren wat de volgen van hun gedrag kunnen zijn. Dat is veel efficiënter dan hun vertellen wat zij wel en niet mogen doen.
De markt is praktisch en interactief, er is dan ook veel aandacht voor het gebruik van smartphones tijdens het fietsen.
‘Ik weet wel dat ik op de fiets niet mag appen. Vandaag heb ik weer gehoord hoe hoog de boete is. Mijn mobiel blijft voortaan in mijn rugzak als ik onderweg ben!’, aldus een leerling.

Verkeerseducatie vast onderdeel binnen onderwijs 

Verkeerseducatie is voor alle klassen een vast onderdeel binnen het onderwijs op het Dockinga College. Op deze manier hopen wij een bijdrage te leveren aan het verminderen van verkeersslachtoffers.
 

NieuwsArchief

NieuwsArchief