MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Leerlingen BWI winnen sectorprijs NK Metselen

29 april 2021 Locatie VMBO-VAKschool

Wieger Jellema, Tsijsse Bruinsma en Ytsen Nijboer, 3 leerlingen van BWI, hebben een prijs gewonnen bij het NK Metselen. Het NK Metselen wordt jaarlijks georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek, KNB. Door corona kon de finale helaas niet doorgaan. Daarom zijn de vmboleerlingen en metseldocenten anders uitgedaagd: ‘Metselen voor de lens’. Een film- en fotowedstrijd, het corona-proof alternatief.    

Wieger, Tsjisse en Ytsen hebben een video gemaakt over het metselvak en de metselopleiding. Met het werkstuk, waarover ze deze video hebben gemaakt, hebben ze de sectorprijs gewonnen. 

Bekijk de video over het werkstuk

 

Een deskundige jury heeft alle ingezonden video’s beoordeeld op aspecten als creativiteit, informatie, inspirerend, wervend, originaliteit, technische uitvoering en bruikbaarheid. De jury zegt over het werkstuk van Wieger, Tsjisse en Ytsen (citaat):
“Te zien is dat aan het maken van dit filmpje veel werk vooraf is gegaan. Het toont de keramische industrie in de volle breedte: baksteen en tegels. De opdracht van de wedstrijd is goed opgepakt en breder uitgewerkt. Superfilm met vol en zat werk. De afwisseling van film en foto’s is minder optimaal en geeft soms een statische sfeer. Logo-gebruik van BWI en KNB maken het een uitstekende promotie voor het platform BWI.

Wieger, Tsjisse en Ytsen – gefeliciteerd met deze prachtige prestatie! 

NieuwsArchief

NieuwsArchief